Stephanie heeft in onze kamer een prachtige leemmuur aangebracht. Door haar speciale techniek is deze muur licht gevlekt waardoor er een heel levendige structuur ontstaat.

Het was een heel fijne samenwerking met haar. Allereerst het bepalen van de kleur ging erg harmonieus, Stephanie heeft veel kennis en kan goed adviseren. Door haar achtergrond van de Gerrit Rietveld Academie was het fijn om met haar te overleggen. Ze maakte een aantal mooie kleurproeven en aan hand daarvan hebben wij de juiste kleur bepaald. Vervolgens werkte zij heel rustig en met aandacht aan het opbrengen van het leem. Dat was zo fijn om haar bezig te zien en bij het proces te zijn en elke dag de metamorfose van de kamer te mogen aanschouwen. 

Het was bijna jammer toen het werk gedaan was en Stephanie ons huis verliet.

En ik kan iedereen aanraden om een muur te laten lemen door Stephanie

 

Heleen Radder 

Mijn leven lang droomde ik al van lemen muren in mijn huis, dank Stephanie Katz nu realiteit!

Een vakvrouw, met alle geduld en veel aandacht voor de details en leverde daarom perfectie af, plezierig in de omgang, goede voorlichting over alle (on)mogelijkheden, zeer betrouwbaar en redelijke prijs, zeker in het licht van alle tijd die het kost .....zeker aan te bevelen !!

 

Hugo Theo Suidgeest  te Amsterdam (Westerpark)

Na het opknappen van de woonkamer was onze kantoorruimte in Hospice Het Veerhuis toe aan een verbeterbeurt. Betere kasten en bureaus die helemaal voldoen aan de eisen van deze tijd. Een spreekhoekje met twee zorgvuldig gerestaureerde stoelen en daarachter een grote lege muur, die sowieso wel een flinke lik verf kon gebruiken. Een aantal schilderijen had de revue al gepasseerd maar het was het nog niet écht. Een van onze vrijwilligers, Stephanie Kratz, had zich gespecialiseerd in lemen muren en ons ook al eens wat laten zien daarvan. Ineens rees het 'stoute plan' om de lege muur door Stephanie aan te laten pakken. Stephanie maakte vooraf een gedetailleerde offerte en een aantal  voorbeelden voor ons zodat we op ons gemak de juiste kleur konden kiezen. Het maakt een groot verschil hoe het licht op de muur valt en dan is het heel fijn om met wat echte voorbeelden te kunnen werken. Toen de kleur bepaald was, kon Stephanie aan het werk. Niet dat we daar veel van merkten, want ze plande het zo dat het kantoor niet in gebruik was. We lieten het kantoor op vrijdag achter met een witte muur en in dat weekend voltrok zich een wonder. Het valt nauwelijks te beschrijven wat zo'n lemen muur doet in de ruimte. We konden onze ogen er nauwelijks vanaf houden. Met het licht buiten veranderde ook steeds weer de tint van de muur, soms met kleine sprankelende schitteringen en dan weer mooi rustgevend egaal.

Nog altijd hebben wij geen seconde spijt van ons stoute plan. Een schilderij? Dat is er niet meer gekomen. Er valt genoeg te zien en te genieten van dit prachtige materiaal.

 

Paula Siegers, 

Office manager Hospice Het Veerhuis 

 

CV

Goudsmidopleiding in Berlijn * studie Vrije Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam * praktijk als beelden kunstenaar * docent beeldende kunst op de Gerrit Rietveld Academie.