Leem stuc, een mengsel uit verschillende soorten zand, silt en gekleurde klei, wordt vochtig op de muur aangebracht in een dunne laag van tussen twee tot vier mm, afhankelijk van de ondergrond. Eventueel moet de ondergrond worden voorbehandeld met een primer om de leem goed te laten hechten op de muur. Hiervoor gebruik ik een primer op natuurlijke basis. De muur wordt in meerdere stappen afgewerkt.

Om een schilderachtige effect te bereiken verdicht ik de oppervlakte met een speciale Japanse spaan. Als laatste wordt de wand nauwkeurig

afgewreven en krijgt zo zijn uiteindelijke tekening.

 


Leemstuc is geschikt voor bijna alle binnenruimtes. Het oppervlak is wel wat kwetsbaarder dan kalk of gips stuc, maar laat zich ook makkelijk herstellen. En bij verhuizing kun je het gewoon weer er afhalen en meenemen.

 

Badkamers zijn een apart verhaal. Wil je toch een leem stuc in je badkamer, dan is een ademende ondergrond vereist, liefst een muur van leem. De stuc verdraagt geen direct contact met water.  

 


Bovenstaand de acht verschillende basis aardkleuren van een leverancier waarmee ik graag werk. Deze kunnen uiteraard onderling gemengt worden. Er zijn ook andere aanbieders.

Graag ondersteun ik je in het vinden van de passende kleur en oppervlakte structuur.